Matildas brev

Matildas brev

 

Hej!

Jag heter Matilda och är konfirmandansvarig i Vällingby. Jag har under många år mött konfirmander på läger och i veckogrupper. Jag tycker att det är lika roligt och givande varje år.

För mig så finns det mycket som ryms inom konfirmationen, det är olika förväntningar på vad som ska ske inom konfirmationen, både på läger och andra tillfällen vi träffas och på varandra. Några har åkt med för att få vänner, andra för att få vara med på ett roligt läger eller en resa, ytterligare en tredje grupp för att veta mer om tro och Gud och/eller av alla tre anledningar. Det kan ju även vara så att det viktigt för familjen eller släkten. Oavsett allt detta har nästan alla efter lägret/året känt att de gjort det för sin egen skull. Kul läger, vänner och konfirmationspresenter är bonus. De har känt att de ”växt”.

Att få vrida och vända på några av livets frågor, vad är det att vara en vän, vad behövs i ett förhållande, vad är det att tro, det finns så många religioner och vad är speciellt med att vara kristen?  Att konfirmeras är inte att få färdiga svar på alla dessa frågor, men att ta tid för att fundera över vad du själv tycker och tänker.

Jag tycker att det är så roligt, viktigt och innehållsrikt att jag tycker alla ungdomar borde vara med. Många vet inte om de vill konfirmeras. Jag tänker att konfirmationen är det som avslutar året/lägret, det som man förr kallade att ”gå och läsa”. Lägret och/eller våra träffar är till för att du ska kunna veta om du vill konfirmeras och vad det är.

Ta reda på mer, här på sidan, någon som varit med i någon av våra grupper. Du får gärna höra av dig till mig du undrar över något.

Hoppas du har lust att vara Konfirmand i Vällingby

Matilda Engdahl
Fritidsledare och konfirmandansvarig