Våra alternativ

Våra alternativ

Chilla i Stockholm

Med början i oktober träffas vi drygt två timmar varje torsdag, fram till April, med start kl. 18 (utom på loven). Varje vecka har sitt eget tema; tro, vänskap, ondska, kärlek, är några exempel som vi kommer att diskutera, skapa och fundera tillsammans kring. Naturligtvis så kommer vi att Chilla i Stockholm, i vår soffa men även på ett kortare läger någon annanstans i Stockholmstrakten.

Snabbfakta

Torsdagar Oktober 2018 till april 2019
Första torsdagen  11 oktober
Temahelg 7/10, 22/11-24/11, 8/12, 16/2- 17/2
Vårhelg med övernattning 15-17 Mars
Konfirmation 27 April 2018
S:t Tomas kyrka
Kostnad Ingen kostnad

 

Sommarläger i Sverige

Det bästa med sommaren är att åka på läger. Det är en sanning som vi i Vällingby tror stenhårt på; att få vara på en sommargård med nära till vatten och stora grönområden.

Konfirmationstiden börjar med upptakt i oktober. Sedan träffas vi några gånger under våren innan vi åker iväg på läger, för att lära känna varandra.

Det går inte att beskriva i ord de upplevelser och minnen man bär med sig från ett läger, alla människor man lär känna (gamla som nya), all god mat, alla skratt och tårar, gemenskapen, sångerna… Så det är bäst att du upplever det själv!

Snabbfakta

Första träff upptakt 7/10
Förträffar  8/12, 16/2- 17/2 , 23/3 och 18/5
Lägret 3-14 augusti
Konfirmation S:t Tomas kyrka
17 augusti
ingen kostnad

Utforska Grekland – OBS! Lägret är fullt för 2018/2019 iom. sept-18! 

Vi har fortfarande platser på våra andra konfirmationsalternativ ovan. Ni kan även höra av er till andra församlingar i närområdet där ni bor eller går i skolan för att se möjligheten till andra konfirmandgrupper. Alternativt klickar ni på länken till andra konfagrupper i Stockholms stift längst ner.

Det här alternativet är för dig som vill utforska både en storstad men även kunna bada i ljuvligt värma medelhavet. Vi besöker platser som aposteln Paulus och några av de allra första kristna besökte. Besök och boende både i Aten och i Korinth. Vi funderar även om att som är viktigt i livet: Vem är jag? Vad är meningen? Hur är man en god människa? Dagarna i Grekland varvas med konfirmationspass, sevärdheter som Akropolis, utflykter med utmaningar och naturligtvis god grekisk mat.

Dagarna före och efter resan träffas vi i S:t Tomas kyrka, för att lära känna varandra, ha skoj och att bara få vara.

Snabbfakta

En första träff upptakt 7/10
Temahelg  8/12, 16/2- 17/2
Hemmaövernattning
Förträffar ca3-4 st under januari – maj
Aten & Korinth 6 dagar
Resa och hemmadagar 15-28 juni 2019
Konfirmation Juni

S:t Tomas kyrka

Ingen kostnad

 

För andra alternativ kan ni besöka Konfirmation Stockholm